De Librije ontwerpt karretjes voor 1,5 meter-economie

Geplaatst op

Zoals veel horecaondernemers bereiden ook Jonnie en Thérèse Boer zich voor op de heropening van hun restaurant De Librije***. ‘Wij hebben een enorm restaurant en een ruime keuken. 1,5 meter afstand is geen probleem’, zegt Jonnie Boer. ‘Voor het uitserveren laten we speciale trolleys maken waar gasten borden en glazen zelf vanaf kunnen pakken.’

Een stuk of 20 van die karretjes denkt Boer nodig te hebben voor De Librije. ‘Dat worden halve boomstammen op wielen. Ik heb net deze week de tekeningen naar Kaja gestuurd, die gaat ze voor ons maken. Hoeveel precies hangt ook even af van de prijs.’

Zijn driesterrenrestaurant op de binnenplaats van Librijes Hotel in Zwolle is gelukkig ruim. ‘De ruimte is enorm, in theorie kunnen er 40 tot 50 gasten zitten. We hebben nu alles zo opgesteld dat iedereen 1,5 meter van elkaar zit, ook viertjes. Er kunnen nu 30 tot 35 gasten zitten.’

Als de trolleys er zijn, wordt het even passen en meten of ze bij elke tafel kunnen komen met inachtname van die 1,5 meter.

Het hele artikel lees je op de website van Misset Horeca.