GEZONDE EN LEKKERE GERECHTEN IN DE ZORG
Voeding kan zowel preventief als regressief een rol spelen in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld bij de voorkoming of genezing van verschillende welvaartsziekten. Dutch Cuisine wil hier graag een positieve bijdrage aan leveren door middel van kennisdeling en via haar programma ‘gezonde en lekkere gerechten’ voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Hierbij wordt gezonde voeding uit het seizoen ingezet als onderdeel van gezondheidstrajecten.
Dutch Cuisine zet voedingsgerelateerde gezondheidsissues op de kaart. Bijvoorbeeld de hoge suiker- en zoutinname. Of het groeiend aantal gevallen van diabetes type 2. Sommige van dergelijke welvaartsziektes kunnen aantoonbaar teruggedrongen worden door een fundamentele verandering in het eetpatroon. De chefs van Dutch Cuisine kunnen deze verandering in gang zetten en ons eetpatroon positief beïnvloeden door te koken volgens de principes van Dutch Cuisine. Naast hun fantastische creaties in restaurants, weten deze chefs de consument te inspireren met gezonde, seizoen gerelateerde producten. Zodat de consument thuis zelf aan de slag kan met recepten waarbij groente en fruit een hoofdrol spelen. Zo zal Dutch Cuisine ‘two-step cooking’ (lekker en makkelijk) receptuur gaan ontwikkelen, in co-creatie met ambassadeurs ‘Rudolf van Veen’ (SVH Meesterkok) en Tamara de Weijer (huisarts) van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit.
Op deze wijze werkt Dutch Cuisine met partijen uit alle lagen en niveaus van de voedselketen aan een breed aanbod van duurzame en gezonde voedselkeuzes. Voor ziekenhuizen, zorginstellingen en ook voor de consument thuis.